Grafik videoer kan laves på nogle forskellige måder. De viser typisk en hånd der tegner eller skriver præsentationen direkte på en whiteboard. Det gode ved denne form for video er det grafiske element og den forventning der ligger i det indhold man håber der kommer. Denne type af grafiske videoer er nogle af dem der bliver set og delt oftest, og hvad der er mere interessant er at de ofte også bliver set helt til slut. Det er i modsætningen til mange andre typer af video ikke nødvendigvis budskabet i præsentationen der er vigtig, men derimod rejsen hen mod slutningen.

 

Det betyder, at man skal bruge lidt tid på at planlægge indholdet af filmen inden man går i gang. Samtidigt kan det godt betale sig at øve sig på at tegne figurere du skal bruge i din præsentation så du kan tegne fx personer, pile, grafer osv. På en ens måde fra gang til gang. Det er både sjovt, og giver dig en god fornemmelse for hvor lang tid det tager at tegne en given scene. Timingen kan du bruge til at beslutte hvor meget du vil medtage i den endelige video.

 

Efter du har fastlagt hvad du vil have med i filmen, så kan du tegne et skitse overblik over de forskellige scener, det kan hjælpe dig til at tegne i en glidende arbejdsgang, og det kommer til at få din film til at se mere overbevisende ud.

 

Hvordan skal jeg optage en grafik video?

Der er 3 måder du kan optage en grafik video.

  1. Du kan tegne lidt tage et billede, tegne mere og tage et billede mere, og så fremdeles. Dette tager meget lang tid og er samme teknik man bruger når man laver stop-motion film. Du skal efterfølgende klippe alle enkeltbillederne sammen til en film i fx Windows movie maker. Dette er et ret langsomligt arbejde, du kan være heldig at finde en person på fiverr.com der vil gøre det for dig. Billig udenlandsk arbejdskraft har helt sikkert deres berettigelse i denne situation.
  2. Time-lapse optagelse. Flere gode kameraer kan lave timelapse optagelser, hvor kameraet automatisk tager et billede hver x’ende sekund. På den måde kan du koncentrere dig om at arbejde på whiteboardet, og lade kameraet på stativet klarer det tekniske. Hvis du bruge din smartphone til at optage videoen, så kan du downloade en timelapse app, og opnå samme effekt som med et dyrt kamera. Hvis du er heldig, så klipper appen også de enkelte billeder sammen til en lang film. Det er ellers et manuelt trin efter optagelsen af din timelapse.
  3. Du kan optage dine tegninger med et videokamera eller videofunktionen på din smartphone. Det betyder at din film kommer til at tage samme tid som det tager at tegne tegningen. Det er måske ikke det sjoveste at se på, og derfor anbefaler jeg at du afspiller videoen i 3-4 gange naturlig hastighed. Det kommer til at lige en timelapse optagelse på den måde, men du kan opnå at din film kan vises på 2-3 minutter, og derved massivt øge dit antal af visninger.

Hvad kan jeg bruge en grafik video til?

Typisk bruger man denne type af video til at kommunikere noget ret komplekst, noget som tager tid at få beskrevet. Videoformatet er ikke så velegnet til produkt beskrivelser, men er meget velegnet til salgspræsentationer.

Denne artikkel blev første gang offentliggjort under overskriften Grafik video den 8. oktober 2017 på denne adresse https://crowdfundingguide.dk/grafik-video-320/. Den handler om

Grafik videoer kan laves på nogle forskellige måder. De viser typisk en hånd der tegner eller skriver præsentationen direkte på en whiteboard. Det gode ved denne form for video er det grafiske element og den forventning der ligger i det […]

. Læs mere om holdet bag på Rosalle & Philipson.