Hjemmeside

Du er nød til at lave en hjemmeside.

Det koster et domænenavn og en simpel hosting til omkring 9 kr pr mdr. Så det bør ikke være pengene der afskrækker dig fra at gå i gang. Når vi i de tidligere afsnit har talt meget om, at du kan klare meget af interaktiviteten og din samtale med dine støtter via Kickstarter admin delen, og Facebook, så mener vi det, men ulempen ved begge disse to platforme er at de ikke tilhøre dig. Det vil sige at du lave masser af indhold og aktivitet på platforme du reelt ikke har kontrol over.

 

Da jeg lavede min første hjemmeside tilbage i 1990’erne, var der ikke meget hjælp at hente. Der var en sort kode, og virkelig dårlig hastighed.

 

Spol nu frem til i dag. Hastigheden er så hurtig at du reelt ikke behøver at spekulere på det. Koden er blevet gemt væk bag lækre GUI – Graphical User Interfases, hvor man i ro og mag i bedste Word sitl kan skrive og sætte sin artikel op. Et hurtigt klip på Post, og så er artiklen kodet og sendt live på hjemmesiden.

 

Det er simpelthen så nemt, at du er nød til at prøve det.

 

Rækkefølgen er at du skal have et domænenavn og noget hosting. Det nemmeste er at bestille det samtidigt, så bliver det hele koblet samme rigtigt.

 

Jeg bruge Azehosting, fordi de har en administrationsside der bruger noget der hedder cPanel, som jeg er meget glad for. Det vil være masser af udbydere af hosting du kan vælge imellem. I starten kan du vælge efter prisen, og når du så har mere brug for det, så kan du se på de mere specialicerede features. Hos azehosting kan du få et webhotel for 5 kr pr mdr. og oprettet et domænenavn for 99 det første år, og 45 derefter.

CMS - Content Management System

Hvor temaet er det man ser som bruger, så er CMS’et det du ser når du skal vedligeholde hjemmesiden.

 

Det er selve motoren bag systemet, og her skal du bare gå efter det mest brugervenlige du kan finde. Jeg har brugt WordPress siden det kom frem, og det er vokset til et meget robust system, der vil kunne alt det du har brug for. Samtidig er der så mange der bruge det at du kan få udviklet det du har brug for meget billigt.

Tema

Et tema er den skal som brugerne ser når de besøger din hjemmeside. Du kan bygge det selv, få et bureau at bygge det til dig eller du kan vælge et standard tema, og så tilpasse det uden at kode.

 

Du kan finde gode temaer og inspiration her

Grafik

Du kan få brug for at lave noget fedt grafik til din side. Det kan både være direkte til siden eller til at lave banner reklamer til Facebook og Google.

 

Du kan finde masser af inspiration og billige grafiske elementer her.

Hosting

Du har brug for at kunne have din hjemmeside et sted. Det kaldes hosting, og kommer i mange forskellige afskygninger.

 

Jeg bruger Azehosting – der har webhoteller i mange forskellige størrelser alt efter behovet, og det er nemt at ændre på behovet hvis det bliver nødvendigt.

Denne artikkel blev første gang offentliggjort under overskriften Hjemmeside den 7. september 2017 på denne adresse https://crowdfundingguide.dk/hjemmeside/. Læs mere om holdet bag på Rosalle & Philipson.