Corporate video eller firma video er som navnet antyder videoer hvor et firma bruger lyd og video til at kommunikere deres budskaber, og i modsætning til de områder som reklame bureauer normalt kommunikere til, så er dette fokuseret på et forretningsmiljø eller Business-to-business(B2B).

 

Mange virksomheder har fået øjnene op for corporate video som en måde til at brande sig selv på , til at understøtte en produkt eller service kampagne, at få offentlig støtte eller til at tiltrække investorer eller ansatte. Det interessante er at det primært er de store firmaer der er med på trenden. Små firmaer ser ud til at være længere tid om at tage firmavideo konceptet til sig, selv om der er masser af gode argumenter for at kaste sig ud i det.

 

En corporate video er et strålende værktøj for organisationer der gerne vil nå ud til et bredt publikum hvad enten det drejer sig om at tiltrække kunder, forretningsforbindelser, samarbejdspartnere, eller for interne formål. Videoer kan bruges internt til at opbygge og understøtte en kultur man gerne vil have til at være gennemgående i firmaet, det kan også være en form for intern markedsføring der hjælper til at øge opmærksomheden og fx et nyt produkt, og de påvirkninger der kommer fra markedet til salg, kundeservice, og produktion.

 

Hvis du har en lille virksomhed, så er der flere muligheder for at lave meget omkostningseffektive reklamekampagner ved at bruge video. Det gode ved videoer er at de kan leve i flere år, mens trykte kampagner typisk har en vis hyldetid. Det kan også være svært, at give kunden den rigtige information med et trykt materiale, mens video giver mulighed for at kunden selv vælger det relevante indhold for ham.

 

De typiske områder hvor corporate videoer har deres berettigelse er listet herunder:

  • Opbyg dit brand – For alle virksomheder uanset om de er i C20 eller enmandsvirksomheder, så er opbygningen af brand noget af det allervigtigste. Et brand gør det muligt at lave mere effektiv markedsføring for færre penge. De fleste reklame bureauer vil starte med at lægge en plan for at opbygge dit brand inden de begynder med kampagner for at sælge nogle af dine specifikke produkter. Kunder køber i mindre og mindre grad produkter, og i højere grad en samarbejdspartner der har et værdisæt og en opfattede værdi der gør det attraktivt at samarbejde. Et brand. Store firmaer bruger massive mængder af penge på at opbygge deres brandværdi, og de fleste har det sågar med i deres regnskab. Men for mange små og mellemstore virksomheder er det ikke muligt at bruge millioner af kroner på at opbygge et brand. Heldigvis kan mindre også gøre det. Corporate video har muliggjort, at selv små firmaer har mulighed for at lave lige så gode kampagner som multinationale firmaer med reklamebureauer i ryggen.
  • Videoer kan bruges til at understøtte dine strategiske beslutninger, beskrive din organisatoriske struktur, og kommunikere dine fremtidsplaner og finansielle situation til interesserede. Dette er særligt interessant hvis du prøver at tiltrække risikovillig kapital eller du er ved at få foretaget en værdiansættelse af din virksomhed.
  • Corporate videoer bruges til at overtale, informere, overbevise og motivere kunder. Særligt hvis du er i processen med at introducere nye produkter, eller services. Hvis dit produkt bare er en forbedring af et gammelt produkt, så er der mindre opdragelse. Men nye innovationer har tit en stor del af uddannelse af kunderne så de finder ud af hvad de egentligt har brug for.
  • Ansættelser – firma videoer kan hjælpe med at gøre din ansættelses procedure nemmere. Videoer der viser hvordan i arbejder eller forklarer hvilke typer af problemer i løser for jeres kunder kan hjælpe med at sortere de uinteresserede ansøgere fra inden de har taget værdifuld tid fra rekruteringsprocessen. Videoer kan også vise hvordan interne forhold er, så HR ikke skal brug tid på at forklarer det samme igen og igen til samtalen.
  • Andre områder hvor corporate videoer kommer til sin ret er i kundeservice, system træning, og informationskampagner til medarbejdere eller kunder. Man kan egentligt bruge det til at kommunikere ganske mange forskellige emner, og når først man får åbnet for posen, så vil du se at det faktisk kun er fantasien der sætter grænser. Typisk bliver det brugt indenfor produkt introduktioner, medarbejder kommunikation og træning af forskellig art.
  • Et særligt eksempel kan bruges omkring firmaer der har en hjemmeside og som har en eller anden form for online salg. Da køberne allerede er på internettet, så er video et af de mest effektfulde værktøjer til at få konverteret en besøgende til en kunde. Kunderne føler sig bedre rådgivet, og du har brugt mindre tid på kundeservice. Du kan altså spare penge ved at bruge video som en slags forlænget serviceorganisation.

Alle organisationer der ønsker at forbedre produktiviteten bør kaste et blik på video som en markedsføringskanal. Corporate video er en meget effektiv løsning til at håndtere ganske mange af de udfordringer der er i små og mellemstore firmaer, og en måde at reducere omkostningerne mens du øger kundetilfredsheden. Du kan komme til at give det rigtige budskab, på det rigtige tidspunkt til de rigtige mennesker uden ekstra omkostning. Det er dette du får med firma videoer.

 

Er det godt nok?

 

Det har helt sikkert potentialet til at blive godt nok og bedre. Hvis du er rigtig heldig, så opnår du måske at din film bliver viral. Viralfilm er når mange sender links til filmen rundt i verden. Det er egentligt lige meget om det er en produktfilm, eller andet, bare den er sjov nok, så har den en chance for at gå viral.

 

Du kan nå flere kunder med corporate firma video og multimedier – billigere.

Denne artikkel blev første gang offentliggjort under overskriften Introduktion til Corporate Video den 4. oktober 2017 på denne adresse https://crowdfundingguide.dk/introduktion-corporate-video-312/. Den handler om

Corporate video eller firma video er som navnet antyder videoer hvor et firma bruger lyd og video til at kommunikere deres budskaber, og i modsætning til de områder som reklame bureauer normalt kommunikere til, så er dette fokuseret på et […]

. Læs mere om holdet bag på Rosalle & Philipson.