Firma events kan hurtigt blive meget komplekse og det kan måske virke som en mærkeligt ting at tilføje endnu et element i form af en firma event video. Hvis du har råd til den smule det koster, så kan du omsætte et event til en generator for branding og firmakulturen nu og lang tid ind i fremtiden.

 

Godt, så får jeg fat i en video fotograf, så er det fikset. Tænker du måske. Så får du en familievideo der også er sjov at have men det bliver ikke til en rigtig event video. For at få det fulde udbytte, så kræver det lidt planlægning.

Hvad er formålet med jeres event?

 

Det er dette formål vi skal have til at blive en integreret del af historien i event videoen vi skal producere. En lille branistorm på hvordan de forskellige elementer der er planlagt på eventen best vil kunne bruges til at fortælle en historie der også er god om et år fra nu. Fokuser på hovedformålet med eventen. Hvis der bliver præsenteret en ny strategi, så nytter det ikke med 10 minutters video af månedens medarbejder.

 

  1. Hvem er modtageren af videoen?
  2. Hvem skal se den?
  3. Er det til alle ansatte?
  4. Alle nyansatte?
  5. Skal den bruges som en offentlig film i branding sammenhæng?
  6. Prøver i at opbygge en bestemt firmakultur?

 

Spørgsmål som disse kan hjælpe til at holde fokus på budskabet i videoen. Hvis der er flere budskaber, så kan i overvej om man kan lave flere forskellige film ud fra samme event. Hvis du fokusere optagelserne omkring det hovedbudskab du har, så bliver det lettere at få det rigtige frem. Der kan rettes en del i produktion og post-produktion, men det er ikke muligt at lave film der ikke blev filmet. Du skal derfor vide hvem der skal filmes til eventen, så du er sikker på at have nok video af den person. Du kan evt overveje flere kameraer for at få nok råfilm til at lave en god redigering.

 

Få fat på en tidsplan for eventen, og find ud af hvornår de store talere er på scenen. Skal du kun have dem, eller skal du også have publikums reaktioner?

 

Det kan være godt hvis det er en morsom person der holder tale. Du kan også sikre dig at du kender layoutet af eventen, så du kan planlægge hvordan du vil filme, så der kommer flest logoer eller størst logo med på billederne. Alle talerne skal også være klar over at der er kamera på. SÅ kan i vælge om de skal tale til kameraet eller til tilhørene.

 

64.000 kroners spørgsmålet er, hvor lang man skal lave en event video. Der er en balancegang hvor en for kort film vil resultere i at budskabet ikke synker helt ind hos seereren, mens en for lang video kommer til at udvande budskabet fordi der kommer formeget uvedkommne med.

 

Når du ved hvad du vil have din video til at handle om, og når alle der skal optages er klar over deres rolle, så er det på tide at tilkalde et professionelt video produktionsselskab. Det betyder et firma der har prøvet event videoer før, og som har en god ide omkring antallet af kameraer, lyd og lys udstyr. Der er typisk et par stykker i hver eneste storby i Danmark København, Ålborg, Århus, Vejle, Odense, og i mange mindre byer findes de faktisk også da der ofte skal bruges meget plads til udstyret.

 

Det er bare at tage fat på et par stykker, og se hvem du kan bedst sammen med. De har ganske givet meninger om næste alt omkring en event video produktion, men husk at det er dit budskab de skal hjælpe med at formidle, ikke deres kreative ideer der skal afprøves for din penge. Outsourcingen til et professionelt selskab hjælper dig til at fokusere på det vigtigt – din gode event.

 

Hele processen burde ikke være så vanskelig.

  • Planlæg hvad der skal ske inden i går igang
  • Få de professionelle til at gøre arbejdet i detaljer
  • Sikre dig at alle ved hvorfor de er ved at gøre hvad de gør

Slutresultatet bliver en event video du kan bruge de næste mange år.

Denne artikkel blev første gang offentliggjort under overskriften Opbyg brand og firmakultur med en firma event video den 6. oktober 2017 på denne adresse https://crowdfundingguide.dk/opbyg-brand-firmakultur-firma-event-video-316/. Den handler om

Firma events kan hurtigt blive meget komplekse og det kan måske virke som en mærkeligt ting at tilføje endnu et element i form af en firma event video. Hvis du har råd til den smule det koster, så kan du […]

. Læs mere om holdet bag på Rosalle & Philipson.