Det er ved at være forår, og dermed også tid for at planlægge årets lederudvikling, og det sidste nye er video produktion som lederudvikling. Det er nemt at forstå at video film produktion kan været et godt tema til en teambuliding øvelse, og som en potentiel ny måde at lave lederudvikling. Opgaven går ud på at man har et fast tidsrum, en valgt teknologi, og et fast mål. Det minder derfor meget om de projektledelses forløb man kommer ud for i den virkelige verden.

 

Der er firmaer der tilbyder firmamarathon som lederudvikling hvor man på en dag laver en hel filmproduktion med alle de roller det indebærer. Det er samme tilgang som 80’ernes kanindræber kurser hvor man presser personer ud over deres normale komfortzone for at få dem til at yde mere end de troede var muligt. Video film setupet er realistisk fordi der er mange involverede, og fordi der kun kommer et godt resultat ud af anstrengelserne hvis alle arbejder sammen, og lederne er gode til at fortælle hvad der skal ske, hvorfor det skal ske, og hvornår det skal ske.

 

Det er naturligvis en lidt dyrere øvelse end at løbe rundt i en skov og kaste med økser, men resultatet bliver noget firmaet kan være stolte af og som de kan bruge til intern markedsføring og kultur opbygning i mange år.

Hvad teamaet for filmen skal være er svært at sige, da det typisk er deltagerne selv der skal finde på manuskriptet. Ofte kommer produktionsholdet med nogle retningslinier som man skal holde sig indenfor, det gør det lettere at have det rigtige udstyr klar. Det kan typisk være historien og en kriminalsag, en musikvideo eller hvordan et produkt bliver til.

 

Jeg har fundet 4 andre teambuliding øvelser der også er tænkt lidt ud af boksen.

  1. Trommespil
  2. Kokkeskole
  3. Kunst og maling
  4. Adventure teambuilding

Trommespil og slagtøj bruges til at skabe sammenhold i en gruppe ved hjælp af musik, lyd, sjov og ballade. Det er tit de mindre artikulerede der kan udtrykke sig rigtigt godt med musik, og ofte kan de tage leder  rollen fordi det er et område hvor de er på hjemmebane. Rytmerne ligger dybt i os alle, og selv om nogle er mere musikalsk end andre, så kan alle få en god oplevelse med en team øvelse med musik. Husk at video filme slut resultatet, og noget af det sjove undervejs.

 

Kokkeskole er blevet meget populært særligt med den heltestatus flere kokke har fået opbygget takket være video og tv produktioner. Der er forskellige versioner, en hvor i følger en koks anvisninger, og en hvor i får en mængde råvarer og en opskrift, og derefter er i p åegen hånd. Begge kan være rigtigt gode. Den første primært til at opbygge et team der er gode til at modtage beskeder og føre dem ud i livet, den anden er primært fokuseret på at se hvordan ledelse opstår i små teams og hvordan kriser bliver håndteret når tidspresset melder sig.

 

Kunst og maling er noget der ligger fjernt fra de flestes dagligdag. Maling er måske noget ens børn gør, og frygten for det hvide lærrede er velkendt. Et lille trik til at fjerne frygten for det hvide lærrede er at male hele lærredet gult eller grønt inden kurset starter. Det er bare lettere at sætte de første streger hvis der er nogen der har ”ødelagt” lærredet først. Det er lidt som en forfatter der har skriveblokering, så kan man starte med noget velkendt før man kaster sig ud i noget nyt.

 

Adventure teambuilding var vel noget af det første der kom til Danmark, og de før omtalte kanindræber kurser gjorde det ikke så let at være teambuliding arrangør i Danmark. Heldigvis har det vist sig at disse øvelser, hvad enten det er for teambuilding eller lederudvikling, har en værdi, og det sammenhold der kan opstå når man har kravlet rundt i et træ, over en brusende flod, op ad en klippe kan kun vanskeligt opgøres.

Denne artikkel blev første gang offentliggjort under overskriften Video produktion som lederudvikling og 4 andre teambuliding øvelser den 7. oktober 2017 på denne adresse https://crowdfundingguide.dk/video-produktion-lederudvikling-4-andre-teambuliding-oevelser-318/. Den handler om

Det er ved at være forår, og dermed også tid for at planlægge årets lederudvikling, og det sidste nye er video produktion som lederudvikling. Det er nemt at forstå at video film produktion kan været et godt tema til en […]

. Læs mere om holdet bag på Rosalle & Philipson.